Yaşam

Bir Daha İzlemeye Cesaret Edemeyeceğiniz Rahatsız Edici Korku Filmleri

Kaygı sinemasından korkmadığını söyleyenleri bile korkutacak bu sinema. Bugün ne izlesem diye saatlerce düşünüyorsanız ya da artık izleyecek sinema bulamıyorsanız bu listeye mutlaka göz atmalısınız. İşte sizler için hazırladığımız ve bir kez izledikten sonra bir daha izlemeye cesaret edemeyeceğiniz korku filmleri listesi! İyi seyirler…

30. Sessizlik (2019)

İmdb: 5.3

Özet: Dünya, onlarca yıldır yer altında büyüyen ölümcül yaratıkların saldırısı altındadır. Yeryüzüne gelip insan avlayan canlılar, kurbanlarını seslerinden tanıyarak yakalarlar. Genç bir kız ve ailesi, dünyayı terörize eden yaratıklardan kaçmak için şehrin dışında bir yere saklanmaya çalışır. Ama onların yaşam çabası burada da devam ediyor. Sığınaklarında başına gelecekleri bekleyen genç kız ve ailesi burada gizemli bir tarikatla karşılaşır.

Yönetmen: John R. Leonetti

Oyuncular: Stanley Tucci, Kiernan Shipka, Miranda Otto

29. Sonsuz (2021)

İmdb: 5.4/10

Özet: Evan Michaels çok gerçekçi rüyalar gören bir adamdır. Geçmiş iki yaşamına ait anıların hayalini kuran Evan, bir gün Cognomina adında bilinmeyen bir organizasyon keşfeder. Cognomina organizasyonu, yüzyıllardır var olan ve yıllar içinde reenkarne olarak doğmuş kadın ve erkeklerden oluşan çok bilinmeyen bir organizasyondur. Bu örgütün üyeleri, zamanın değişimlerinde casus olarak çalışırlar. Ancak güçlü bir düşman, zamanın hassas istikrarını tehdit eder.

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson

28. Buz Yolu (2021)

İmdb: 5.6/10

Özet: Bir karayolu nakliye şirketinin sahibi olan Goldenrod, onu tehlikeli bir göreve götürmesi için şoför Mike’ı tutar. Kanada’nın kuzey bölgesinde bir elmas madeni çöktü ve insanlar büyük bir tehdit altındayken yardım bekliyor. Madencilerin yardımına koşmaya çalışan Mike, kendisini büyük bir çabanın içinde bulur.

Yönetmen: Jonathan Hensleigh

Oyuncular: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Holt McCallany

27. Klasik Bir Korku Hikayesi (2021)

İmdb: 5.7/10

Özet: Birbirini tanımayan beş kişi, ortak bir karavanda seyahat ederken bir kaza geçirir. Kazanın ardından araçtan inmek zorunda kalan insanlar kısa sürede kendilerini içinden çıkmanın imkansız olduğu ve içinde tuhaf yaratıkların yaşadığı bir ormanın içinde bulur.

Yönetmen: Roberto De Feo, Paolo Strippoli

Oyuncular: Matilda Lutz, Francesco Russo, Peppino Mazzotta

26. Breslau’nun Vebaları (2018)

İmdb: 5.9/10

Özet: Dedektif Helena Rus, sığır derisine dikilmiş bir ceset bulur. Cinayetler önümüzdeki beş gün boyunca devam ediyor ve her kurban tam olarak saat 18:00’de öldürülüyor. Polonya polisi, Helena Rus ile birlikte seri katili tekrar saldırmadan önce bulup yakalamaya çalışır.

Yönetmen: Patryk Vega

Oyuncular: Małgorzata Kożuchowska, Daria Widawska, Tomasz Oświeciński

25. Gece Evi (2020)

İmdb: 6/10

Özet: The Night House, rahmetli kocasıyla ilgili karanlık sırları açıklamaya başlayan dul bir kadının hikayesiyle ilgilidir.

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Vondie Curtis-Hall

24. Boş Adam (2020)

İmdb: 6.1/10

Özet: The Empty Man, kayıp bir kızın izini sürerken doğaüstü varlıklarla bağlantı kurmaya çalışan ima edilen bir organizasyona rastlayan bir polisin hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: David Prior

Oyuncular: James Badge Dale, Stephen Root, Joel Courtney

23. Habis (2021)

İmdb: 6.2/10

Özet: Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu ve ilgili bir aile tarafından evlat edinilir. Yetişkin bir hanımefendi olduğunda trajik geçmişi peşini bırakmaz ve hayatı bir kabusa dönüşür. Madison, cinayetle ilgili şok edici görüntüler görmeye başladığında kabusunun nedenini anlamaya çalışır. Genç bayan bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle ilgili olduğunu keşfeder. Hayatında hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmayacaktır.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young

22. Ouija: Kötülüğün Kökeni (2016)

İmdb: 6.2

Özet: Bekar anne ve 2 kızı bu şekilde yaşarken, tezgahlarını geliştirmek için aldıkları Ouija tahtası en küçük kızı etkisi altına alır. Aile, küçük kızın değişimi karşısında çaresiz kalırken, ona musallat olan yaratıkla baş etmenin yollarını arar.

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Annalise Basso, Elizabeth Reaser, Lulu Wilson

21. Ritüel (2017)

İmdb: 6.3

Konusu: Yakın arkadaşlarının trajik ölümünün ardından dört eski üniversite arkadaşı ön plana çıkar ve İskandinavya’nın bakir doğasında yürüyüşe çıkarlar. Ancak yanlış bir dönüş onları İskandinav efsanelerinin karanlık ve gizemli ormanlarına götürür. Ormandaki eski bir bela, dört arkadaşın her hareketini izliyor.

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rafe Spall, Rob James-Collier, Arsher Ali

20. Sihirbazlık: Bunu Bana Şeytan Yaptırdı (2021)

İmdb: 6.3/10

Özet: Ed ve Lorraine Warren, inceledikleri belgelerdeki en sansasyonel olaylardan biriyle karşı karşıyadır. Şeytani bir varlık tarafından ele geçirildiğini iddia eden bir cinayet zanlısı, kendisine yardım etmeleri için Ed ve Lorraine Warren’dan yardım ister.

Yönetmen: Michael Chaves

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruairi O’Connor

19. Gece Uçuşu – Kırmızı Göz (2005)

İmdb: 6.5

Özet: Bir Amerikan psikolojik gerilim filmi olan Night Flight, Miami’ye giderken bir terörist tarafından öldürülen otel müdürünü konu alıyor.

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox

18. Suspiria (2018)

İmdb: 6.5

Özet : Yeniden uyarlama olan film 1977 yılının Berlin’ini anlatıyor. Filmin konusu ise şöyle; Amerikalı bir genç bayan olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu olan Markos Tanz Company’ye katılır. Tam Susie geldiğinde, okulun başka bir öğrencisi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth

17. Sus (2016)

İmdb: 6.6

Konu: Sağır bir kadın olan Maddie, yalnız yaşamak için ormandaki bir eve taşınır. Üzerinde çalıştığı kitabı bitirmeye çalışan Maddie, yeni hayatından oldukça memnundur. Ancak bir gün bilgisayarının başındayken kendisine gelen bir mesaj her şeyi alt üst eder. Mesajda şu anki halinin bir fotoğrafı var, o. Konutun dışından birinin kendisini izlediğini düşünen Maddie, kısa süre sonra maskeli katille karşılaşır. Konuta girmeye çalışan maskeli adamdan kurtulmak için Maddi büyük çaba sarf etmelidir.

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Kate Siegel, John Gallagher Jr., Michael Trucco

16. Azize (2019)

İmdb: 6.7

Özet: Azize, bir din hemşiresinin hikâyesini anlatır. Maud, yaşadığı travmanın ardından kendini dine adamış genç bir hemşiredir. Maud, kanserden harap olmuş eski bir dansçı olan Amanda ile ilgilenmekle görevlendirilir. Bu süreçte Amanda’nın evinde kalmaya başlayan Maud, aradaki hasta hanımla farklı bir bağ kurar. Çok geçmeden Maud, Amanda’nın ruhunu kurtarmaya karar verir ve ona takıntılı hale gelir. Ancak kendi karanlık geçmişi onu geride bırakmayacaktır.

Yönetmen: Gül Cam

Oyuncular: Morfydd Clark, Jennifer Ehle, Turlough Convery

15. Takip Ediyor (2014)

İmdb: 6.8

Özet: Jay, akranları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı genç adamla şehrin dışındaki bir harabeye gider ve sonra kendini baygın halde bulur. Jay’in sıradan hayatı bu anın prestijiyle yaşamaya başladığı tuhaf hayallerle kabusa dönüşür. Birisi veya bir şey tarafından izlendiğinden emindir ve arkadaşlarıyla birlikte halka açık bir yere gelerek onu izleyen korkutucu şeyden kurtulmanın bir yolunu bulması gerekir.

Yönetmen: David Robert Mitchell

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Daniel Zovatto

14. Cadı (2015)

İmdb: 6.9

Özet: 17. yüzyılda İngiltere’de yaşayan William ve Katherine, beş çocukları ile birlikte ıssız bir ormanda Hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalarak yaşamaktadırlar. Aile sistemleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam iz bırakmadan ortadan kaybolur, en büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanır ve ikizleri tuhaf tekerlemeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur.

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie

13. Yüzük (2002)

İmdb: 7.2

Özet: Şehirde bir efsane dolaşmaktadır. Rivayete göre insanların seyrettiği bir kaset bu kişilerin yedi gün sonra ölmesine sebep oluyor. Sırf bu kasetleri izledikleri için dört gencin şüpheli bir şekilde öldüğü söyleniyor. Rachel, bu garip olayları bir şekilde gün ışığına çıkarmaya kararlıdır. Ancak araştırması sırasında küçük oğluyla birlikte kaseti izlemek zorunda kaldı. Rachel’ın artık bunları halletmek için sadece yedi günü var.

Yönetmen: Gore Verbinski

Oyuncular: Naomi Watts, Brian Cox, Martin Henderson

12. Ritüel (2018)

İmdb: 7.3

Özet: Graham ailesinin sert anne babası Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi, çetelerinin gizemli ve giderek tehlikeli hale gelen sırlarını keşfetmeye başlar. Keşifleri daha da karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu feci servetten kaçmak için daha çok çaba sarf etmelidir. Bir aile trajedisini uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, parçalanmış bir mirasın gölgesini taşıyor…

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff

11. Elm Sokağında Kabus (1984)

İmdb: 7.4

Özet: John Saxon, Johnny Depp, Heather Langenkamp ve Robert Englund, Amerikan korku filmleri arasında çok sevilen Elm Sokağında Kabus’un oyuncuları arasında yer alıyor. Filmin konusu Los Angeles’ta insanları öldüren biri. İnsanların rüyalarına giren Freud Krueger, kurbanlarını çoğunlukla çocuklardan seçiyor.

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Robert Englund, Heather Langenkamp, ​​​​Johnny Depp

10. Endişe Seansı (2013)

İmdb: 7.5

Özet: Gerçek bir hikayeden uyarlanan The Anxiety Session, doğaüstü olayları incelemeye ve aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü Ed ve Lorraine Warren çiftinin karşılaştığı ürkütücü bir olayı konu alıyor.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

9. Tuzak (2017)

İmdb: 7.7

Özet: Chris sıradan bir zenci gençtir. Kız arkadaşı Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris’i ailesinin malikanesine davet eder. Avrupalı-Amerikalı kız arkadaşının ailesinde bir tuhaflık olduğunu hisseden Chris, kısa süre sonra tesiste kalan siyahilerin birer birer ortadan kaybolduğunu öğrenir. Üstelik tuzlu ve biberli olduğu ortaya çıkan şey, başka bir siyah adamın çok geç olmadan gitmesi için yaptığı uyarıdır. Chris bir şeylerin ters gittiğini hissetmeye başladığında, ondan kurtulmak sandığından daha zor olacaktır…

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

8. Şeytan (1973)

İmdb: 8.1

Özet: Oyuncu Chris MacNeil, 12 yaşındaki kızı Regan’ın yeni filminin çekimleri sırasında tuhaf davranışlar sergilemeye başladığını fark edince onu doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici hasar olabileceğini söylese de bu vakanın eşi benzeri yok. Bir dizi tıbbi testin ardından küçük kızın herhangi bir sorununun olmadığı ortaya çıktı. Ancak Regan’ın tuhaflığı bitmek üzere değil.

Yönetmen: William Friedkin

Oyuncular: Linda Blair, Ellen Burstyn, Max von Sydow

7. Cinayet İçin M’yi Çevir (1954)

İmdb: 8.2

Özet: Eski bir tenis oyuncusu olan Wendice, zengin karısıyla Londra’da yaşamaktadır. Wendice, kocası mutsuz olduğu için tenis kariyerinden vazgeçer, ancak karısı onu aldatır. Karısının kendisini aldattığını öğrenen Wendice intikam almaya karar verir ve bir cinayet planı hazırlar…

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Ray Milland, Grace Kelly, Robert Cummings

6. Şey – Şey (1982)

İmdb: 8.2

Özet: Kurt Russell’ın başrolünü oynadığı filmin oyuncu kadrosunda; Keith David, Wilford Brimley, David Clennon, TK Carter, Richard Masur, Donald Moffat gibi oyuncular var. Filmin konusu ise şöyle; Bir araştırma grubu, Antarktika’da kar altında bir şey keşfeder. Sonra bazı gizemli olaylar gerçekleşir.

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Kurt Russell, TK Carter, Wilford Brimley

5. Baş Dönmesi (1958)

İmdb: 8.3

Özet: Dedektif Ferguson, bir suçluyu kovalarken çatıdan düşen ortağını maalesef kurtaramaz ve bu ölümden sonra yükseklik korkusu başlar. Bu kaygı zaman geçtikçe baş dönmesine dönüşür. Emekli olmak zorunda kalan Ferguson, bir gün bir iş teklifi alır. Ferguson’un arkadaşı, karısına göz kulak olması için onu tutar…

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes

4. Pan’ın Labirenti (2006)

İmdb: 8.3

Özet: 10 yaşındaki Ofelia, 1944 yılında kaptan olan üvey babasının yanına hamile ve hasta annesinin yanına taşınır. Ofelia ve annesinin yeni taşındığı bu konut aynı zamanda ormanın içinde bir polis karakolu ve bu konutun arka bahçesinde gizemli bir labirent var. Labirentte Pan adında gerçeküstü bir yaratık, küçük kızın tüm hayatını değiştirir…

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

3. Delilik (1980)

İmdb: 8.4

Özet: Delilik, yazar Jack Torrance’ın kışın kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenip ailesiyle birlikte otele taşınmasının ardından gelişen metafizik olayları konu alıyor. Jack’in doğaüstü sezgileri olan küçük oğlu, otelde yalnız olmadıklarını, geçmişten ve gelecekten gelen hayaletlerle yaşadıklarını görür ve ailesini buna ikna etmeye çalışır. Aile, kar fırtınası nedeniyle bu dağ otelinde mahsur kalınca, Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

2. Sapık – Sapık (1960)

İmdb: 8.5

Özet: Marion ve sevgilisi Sam, paraları olmadığı için evlenemezler. Ancak Marion’un patronu bankaya yatırması için ona kırk bin dolar verir ve Marion bu parayı çalar. Yaşadığı yerden ayrılan Marion, geceyi geçirmek için bir motel bulur. Motel sahibi Norman Bates, Marion’un arkadaşıdır ve onu evinde kalmaya davet eder. Marion’un bu daveti kabul etmesi her şeyin raydan çıkmasına neden olur…

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, John Gavin

1. Yaratık (1979)

İmdb: 8.5

Sinopsis: Yaratık, yabancı bir gezegene inmek zorunda kalan mürettebatın yaşam mücadelesini anlatıyor. Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo, görevini tamamlayarak Dünya’ya dönerken başka bir gezegenden yardım daveti alır. Çağrıya cevap vermeyen gemi mürettebatı bu bilinmeyen gezegene iner. Bu davetin bir uyarı sinyali olduğunu anlayan ekip, bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında sıra dışı bir deneyime, ürkütücü bir maceraya atılır.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright

haber-beysehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler