İş

“SAP Dönüşüm Ödülleri 2023” sahiplerini buldu

SAP Türkiye, 31 Ekim’de düzenlenen SAP Executive Summit etkinliğinde iş dünyasının önde gelen temsilcilerini ve teknoloji liderlerini bir araya getirdi. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve dünyanın en başarılı şirketlerine verilen “SAP Dönüşüm Ödülleri” kendi alanlarında yenilikçi ve başarılı teknoloji dönüşüm projeleri kazananlarını buldu. 15 farklı bölümde; Sürdürülebilir büyüme, mükemmel müşteri deneyimi ve aktif sonuçlara ulaşmak için teknolojiyi kullanma ve uygulama konusundaki başarılı çalışmaları ile dijital dönüşüme öncülük eden şirketlere ödüller verildi.

SAP Güney EMEA Bölge Lideri Manos Raptopoulos, SAP Güney Avrupa Kıdemli Lider Yardımcısı Carlos Lacerda ve SAP Global Dijital İnovasyon Sözcüsü Timo Elliot’un katıldığı etkinlikte, belirsizliklere karşı iletişimde kalma ve SAP’nin bulut, üretken yapay zeka ve SAP gibi faaliyetlerine vurgu yapıldı. büyük bilgi yönetimi vurgulandı. Bu alanlarda sunulan yenilikçi ve dünyayı onaylayan geleceğin teknolojileri tartışıldı.

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlik, SAP bölge yöneticilerinin sunumları ve “Dönüşümün Öncüleri” paneliyle başladı. Farklı konulardaki paralel oturumların ardından ödüllerin takdim edildiği törenle sona erdi.

“Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk günlerinde Türk ekonomisine yön verenler olarak bir arada olmak mutluluk verici.”

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk günlerinde ülkemizin farklı kesimlerinden başkanlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Uğur Candan, SAP’nin Türkiye’deki 22 yılına ilişkin değerli istatistikleri de paylaştı. Türkiye’nin en büyük 100 firmasında SAP kullanım oranının yüzde 90’ı aştığını, Türkiye’nin en büyük 500 firmasında ise ihracatın yüzde 85’ten fazlasının SAP sistemleri üzerinden gerçekleştirildiğini belirten Candan, “Ülkemizi önümüzdeki yıllara taşımaya devam ediyoruz. Sizlerle birlikte yarattığımız bu başarının gücüyle gelecek.” Birlikte devam edeceğiz. Türkiye’deki ekosistemimizde proje yürütebilecek 15 binin üzerinde insan kaynağı var.” söz konusu.

Türkiye ideal konumuyla benzersiz fırsatlar sunuyor

Etkinlikte konuşan SAP Güney EMEA Bölge Lideri Manos Raptopoulos, konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayarak başladı ve şunları söyledi: “Yapay zeka ve bulut çağındayız. “Türkiye, özellikle küresel tedarik zinciri sorunları göz önüne alındığında, akıllı ve sürdürülebilir işletmelere giden yolda ideal konumu ile bir ticaret ve iş merkezi olarak benzersiz fırsatlar sunuyor” dedi ve Türkiye’deki şirketlerin hızlı dijital dönüşümü yakından takip ettiğini belirtti. ve hemen hemen her departmanın temsilcileri olan misafirlerini davet etti. Ayrıca başarılarından dolayı onları tebrik etti. Raptopoulos, SAP Türkiye’de kadın çalışan oranının yüzde 46 olduğuna da dikkat çekti. Dünyanın en kapsayıcı şirketlerinden biri olarak küresel yapının bir parçası olan BWN (İş Kadınları Ağı) İş Kadınları Ağı’nın Türkiye’deki etkin çalışmasının SAP için çok değerli olduğunu belirten Raptopoulos, şunları söyledi: Kadın çalışanları güçlendirerek çeşitlilik ve kapsayıcılıktaki dönüşümü de destekliyorlar. Kurum içindeki kadın lider oranını artırmaya devam edeceklerini belirtti.

İnovasyon yolculuğunda düello değil, yapay zeka ile düet yapmalıyız

SAP Global Dijital İnovasyon Sözcüsü Timo Elliot, “İş İnovasyonunda En İyi Trendler ve Fırsatlar” başlıklı sunumunda beş kritik alana odaklandı: Yapay zeka, veri yönetimi, sürdürülebilirlik, çalışanları teknolojiyle güçlendirmek ve “otomatik” otomasyon. Öncelikle yapay zekayı “odadaki fil” metaforuyla tanımladı ve üretken yapay zekanın artık hayatımızın ortasında ve tüm iş süreçlerimizde olduğuna dikkat çekti.

Elliot, McKinsey tarafından yapılan bir araştırmada katılımcıların yüzde 60’ının şirketlerinde yapay zeka kullanımıyla gelir artışı yaşadıklarını, yüzde 40’ının ise maliyetleri azaltabileceklerini belirttiklerini belirterek, SAP’nin şirketlere geçerli, sağlam ve sorumlu yapay zeka yaklaşımı. SAP yapay zeka çözümlerinin milyonlarca kişi tarafından kullanıldığına dikkat çeken Timo Elliot, yapay zekanın ve insanın düello değil düet halinde hareket etmesinin faydasına vurgu yaparak SAP’nin bu inovasyon yolculuğunda müşterilerinin yanında olduğunu belirtti.

Önde gelen kurumların yöneticileri dijital dönüşüm yolculuklarını ve gelecek vizyonlarını anlattı

Dönüşümün Öncüleri Paneli’nin moderatörlüğünü yapan gazeteci ve köşe yazarı Volkan Akı, “Eskiden bilgisine güvendiğimiz yönetim guruları vardı. Onların sunduğu modellerden şirketler faydalanırdı. Artık guruların devri bitti. Gurular yok” dedi. , başarı hikayeleri vardır. Çünkü herkesin kendine özgü iş modeli vardır, kendi “başarı hikayesini yaratır. Artık herkesin birbirinden ilham aldığı, deneyimlerin paylaşıldığı, şirketlerin birlikte rekabet ettiği bir çağda yaşıyoruz. Şirketler birbirlerine ne kadar yakın olursa, iş ağları aracılığıyla etkileşime girerek birlikte ne kadar gelişirlerse başarıları da o kadar artar.” diyerek başladı.

Panel konuşmacılarından Eczacıbaşı Topluluğu Küme CEO’su Atalay Gümrah, 1966 yılından bu yana küme olarak destekledikleri voleybol sporunun, ülkemizi takım sporlarında ulaşabileceği en iyi nokta olan dünya şampiyonluğuna taşıdığını belirterek, şunları ifade etti: Bu başarının Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesinden gurur duyuyoruz.

Gümrah, tüm küme şirketlerinin altyapılarının bulut teknolojisine aktarılması projelerini 2024 yılının ortalarında tamamlamayı hedeflediklerini, çok merkezli ve çok markalı bir yapı olmanın getirdiği maliyetlerde elde ettikleri tasarruftan memnun olduklarını ifade ederek, SAP işbirliği sayesinde süreç optimizasyonunda elde ettikleri verimli sonuçların yanı sıra.

Panelin diğer konuşmacılarından Anadolu Efes CEO’su Can Çaka ise etkinlikte yaptığı konuşmalarda sürdürülebilirliğe dikkat çekmeyi çok önemli bulduğunu belirterek şöyle konuştu: “Çocuklarımızın sağlıklı yaşaması için harekete geçmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. gelecekte daha iyi bir dünyada yaşayabiliriz ve bunu teknolojiyle nasıl birleştirebiliriz diye araştırıyoruz. “SAP ile yaptığımız işbirliğinde teknolojinin hem mevcut süreçlerimizi hızlandıran, hem de işimizi ölçüp iyileştirmemizi sağlayan en önemli araç olduğunu gördük.”

Çaka sözlerini şöyle sürdürdü: “Anadolu Efes olarak 4 yıl önce dijital dönüşüm hedefiyle yola çıktık ve bu yolda SAP ile tanıştık. Bu projeyi dijital dönüşüm projesi olmaktan ziyade kültürel dönüşüm projesi olarak planladık. Kültürel değişim liderliği ve kültürel değişim ekipleri de sürece dahil oldu. Dolayısıyla bugün herhangi bir dijital dönüşüm yapmak istediğinizde tüm ekibe dokunmanız gerekiyor.”

Etkinliğin platin sponsorluğunu Amazon Web Services (AWS), Çözümevi + SOA People, Detaysoft, Google Cloud, Nagarro + MBIS, NTT VERİ Business Solutions, altın sponsorluğunu ise BTC, Golive, IBSS, SPRO, S4C, Vektör.

Sektörlerinde lider kurumlara ödüller düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, SAP Dönüşüm Ödülleri’nin değerini “Bu tür ödüller hem başarının ve emeğin takdiri, hem de teknoloji liderlerinin yeni projeleri için ilham ve motivasyon kaynağıdır” diyerek ana kategorinin bu ödül olduğunu ifade etti. Ödül töreninin kazananı ise “Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü” oldu. Ödül alan firma sayısının her geçen yıl artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl bu ödüle 6 marka layık görüldü: Anadolu Efes Biracılık ve Malt San. A.Ş., Eren Holding A.Ş., Getir Perakende Lojistik A.Ş., Martur Fompak International, Sanko Holding A.Ş., Yaşar Holding A.Ş.

Geçtiğimiz yıl ilki verilen ve dijital dönüşüm süreçlerinde edindiği bilgileri diğer kurumlarla paylaşarak dijital dönüşüm yolculuklarına yön veren, hikayelerini hem yurt içinde hem de yurt içinde samimi ve açık bir şekilde paylaşan şirketleri değerlendiren yılın SAP Dijital Dönüşüm Elçisi Ödülleri, ve uluslararası platformlarda Koç Holding, Martur Fompak International, Penti giyim, Unifree Duty Free Management ve Yılport Holding yer alıyor.

Bu yıl ilk kez verilen ve yaratıcılık ve teknik becerileri teşvik ederek gençlerin eğitim ve iş hayatına katılmaları için inanılmaz özveri gösteren ve yatırım desteği sağlayan şirketleri değerlendiren yılın SAP Akademi Ödülü Coşkunöz Holding’in oldu.

Etkinlikte inovasyon, bulut teknolojileri, yapay zeka, verinin gücü, entegre analiz, müşteri deneyimi vb. konular konuşuldu. Nagarro SAP Bulut Analitik Müdürü Carl-Philip Müller ve Nagarro + MBIS PMO Müdürü Gizem Sönmezler Çallı gibi konularda gerçekleştirilen paralel oturumlarda; Uzun süredir SAP ERP kullanan şirketlerin geleceğe yönelik bulut geçişlerini planlarken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattılar ve bulut teknolojisinin avantajlarını Balsu, Komagene gibi müşteri örnekleriyle pekiştirdiler.

NTT VERİ Business Solutions müşteri deneyimi oturumunda Anadolu Efes CIO’su Murat Özkan, LC Waikiki CDO & CIO’su Şerafettin Özer ve NTT VERİ Business Solutions Türkiye & MENA Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Fatih Irak tarafından yapılan konuşmalarda, müşteri deneyiminin nasıl sağlanacağı anlatıldı. Dijital dönüşüm sayesinde akılda kalın. Kalıcı bir müşteri deneyimi yaratılabileceği konuşuldu.

SAP ve Google Cloud arasındaki stratejik iş ortaklığından Google Cloud SAP İş Birimi EMEA Genel Müdürü Steve Wainwright, SAP sistemlerini ve kurumsal bilgileri entegre ederek şirketlerin ihtiyaç duydukları uçtan uca veriler sayesinde nasıl akıllı iş kararları alabileceklerini açıklıyor bunları Google Cloud’un veri bulutu ve teknolojileriyle kullanın. alabileceklerinden bahsetti. Bu teknolojileri kullanan SAP ve Google Cloud müşterisi olan Carrefour, Metro, Home Depot, AES Enerji ve Paypal gibi müşterilerin hikayeleri ve başarıları paylaşıldı. Ayrıca şirketlerin Google’ın gelişmiş yapay zeka teknolojileri ile haftalarca süren faaliyetlerini saniyeler içerisinde nasıl tamamlayabildikleri, süreçlerini nasıl otomatize ettikleri ve yapay zekanın şirketler için oluşturduğu büyük potansiyele değinildi.

Detaysoft Satış Müdürü Can Nalbantoğlu, modern CFO’nun değişen rolünü yeniden keşfederek, finansal bilginin ötesine geçerek, değişimi yönetirken öncelikleri doğru belirleyerek, akıllı teknolojilerden yararlanarak bunu stratejik avantaja dönüştürerek rekabetçi kalmanın ve büyümenin önemine değindi. Liderlerin değişimle baş edebilmeleri ve hazır olabilmeleri için sahip olmaları gereken motivasyonu müşteri başarı hikayeleriyle aktaran Nalbantoğlu, CFO’ların çevik davranmaları gereken bu süreci risksiz, kolay ve hızlı bir şekilde nasıl yönetebileceklerini anlattı. yapay zeka, otomasyon, akıllı karar destek çözümleri ve inovasyonu kullanarak yol alıyor.

Türkiye’de Çözümevi üzerinden hizmet veren SOA People Group’un İş Geliştirme Müdürü Mohammed Merkachi, SAP’nin İş Teknolojileri Platformu üzerinde geliştirilen SAP entegre analizlerini ve yaratabilecekleri değeri, müşterilerinin bu analizlerden nasıl yararlanarak daha başarılı sonuçlar elde ettiklerini anlattı. İnovasyon başlıklı oturumda kararlar alma ve günlük operasyonları optimize etme konuları ele alınacak. Bu yenilikçi çözümlerin sektörün geleceğini nasıl şekillendirdiğini anlattı.

“SAP Dönüşüm Ödülleri 2023” Ödül Listesi:

· Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü:

o Anadolu Efes Biracılık ve Malt San. Inc.

o Eren Holding A.Ş.

o Getir Perakende Lojistik A.Ş.

o Martur Fompak International A.Ş.

o Sanko Holding A.Ş.

o Yaşar Holding A.Ş.

· Küresel Dönüşüm Özel Ödülü:

o Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.

Metalde 1. SAP Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Çolakoğlu Metalurji A.Ş.

2. Mobilya Bölümünde SAP Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Doğanlar Mobilya Cluster Im. Şarkı söyleme. Tik. Inc.

3. Otomotiv Bölümünde SAP Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Ford Otomotiv San. Inc.

4. Finansta Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü: Garanti Bankası A.Ş.

5. Hızlı Tüketim Ürünleri Sektöründe SAP Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Hayat Kimya San. Inc.

6. Kimya Bölümünde Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü: KordSA Teknik Dokuma A.Ş.

7. Dokuma Bölümünde Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü: LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Tic. Inc.

Otomotivde 8. SAP Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Norm Holding (Yan Sanayi)

9. Telekom Sektöründe Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü: Turkcell İrtibat Hizmetleri A.Ş.

10. E-Ticaret Bölümü’nde SAP Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Sahibi Bilgi Tekn. Piyasa ve Ticaret. Inc.

11. Petrokimya Bölümünde SAP Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Socar Türkiye Güç A.Ş.

12. Perakende Sektöründe Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü: Koçtaş Yapı Marketleri Ticaret A.Ş.

13. İnşaat Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Rönesans Holding A.Ş.

14. SAP Enerji Bölümünde Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: ZES Dijital Ticaret A.Ş.

15. Küçük Ev Aletleri Bölümü’nde SAP Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü: Arzum Elektrikli Mesken Aletleri San. ve Tic. Inc.

· Yılın SAP Akademi Ödülü: Coskunöz Holding A.Ş.

Bu kategoride; Yaratıcılığı ve teknik becerileri teşvik ederek gençlerin eğitimine ve iş hayatına katılımına olağanüstü bağlılık ve yatırım gösteren şirketler değerlendiriliyor ve ödüllendiriliyor.

· Yılın SAP Dijital Dönüşüm Elçisi Ödülleri:

Bu kategoride; Dijital dönüşüm süreçlerinde edindiği bilgileri diğer kurumlarla paylaşarak dijital dönüşüm yolculuklarına yön veren, hikayelerini hem yurt içi hem de uluslararası platformlarda samimi ve açık bir şekilde paylaşan şirketler değerlendiriliyor ve ödüllendiriliyor.

o Koç Holding A.Ş.

o Martur Fompak Uluslararası

o Penti Kıyafet Ticaret A.Ş.

o Unifree Duty Free Management Inc.

o Yılport Holding A.Ş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler